Maak een statement met drukwerkveredeling

Met veredelingstechnieken voor drukwerk maak je een statement. Je kiest voor de uitstraling die bij je onderneming past, chique, stoer, creatief of juist degelijk, maar nooit alledaags.

Dit effect kun je overigens ook goed bereiken met vormen, papiersoorten en inbindtechnieken die net even anders zijn.

Prägen = het verhoogd of verdiept aanbrengen van tekst, logo of beeld

Stansen = het uitsnijden van drukwerk met behulp van een stansvorm. Bijvoorbeeld het uitstansen van een vakje voor een visitekaartje of een vormstans waarmee bijvoorbeeld een kalender in elkaar kan worden gevouwen.

Foliedruk = het onder verhitting overbrengen van kleur-, metaal-, zilver-, goud- en holografische folies, op papier of karton. In combinatie met präge waardoor letters, logo of afbeelding een sterk 3d effect krijgen.

Lamineren = het aanbrengen van een plastic folie (mat of glans). Drukwerk krijgt hierdoor een glossy uitstraling, met een matte folie wordt de uitstraling chique. Bijkomend voordeel is dat drukwerk beschermd is tegen vuil en vocht, het verhoogd de duurzaamheid.

UV spotlak = het aanbrengen van een glimmende laklaag op tekst of beeld in het drukwerk. Het benadrukt details op het drukwerk en heeft een creatieve uitstraling.